Hoe mogen we je helpen?

Tips om te besparen op verzekeringen

Voor het goed regelen van je verzekeringen maak je een afspraak met je adviseur, maar zelf kun je ook nagaan of je kunt besparen.

Je verzekeringen hebben aandacht en onderhoud nodig. Daarvoor kun je vertrouwen op je adviseur, maar er zijn ook mogelijkheden om zelf besparingen door te voeren. Lees onze tips om te ervaren waar voor jou de kansen liggen.

Inventariseer eens welke verzekeringen je hebt

Je hebt mogelijk meer verzekeringen dan je denkt. Waarschijnlijk heb je ook nog verzekeringen die niet via je vaste adviseur lopen. Daarom is het belangrijk voor jezelf om eens na te gaan waar je iedere maand, kwartaal of jaar weer voor betaalt. Verzamel alle gegevens en ga hiermee het gesprek aan met je adviseur. Zinloze verzekeringen komen zo aan het licht en kunnen beëindigd worden.

Of je hebt het object waar de verzekering voor is afgesloten niet meer in je bezit.

 

Heb je ook verzekeringen die niet meer noodzakelijk zijn?

Het verzekeren is altijd gebaseerd op een momentopname. Je hebt nu een bepaalde verzekering nodig, maar na verloop van tijd is de verzekering mogelijk niet meer noodzakelijk of zelfs zinloos. Je hebt bijvoorbeeld vijf jaar geleden een kostbaarhedenverzekering afgesloten voor een dure muziekinstallatie. Waarschijnlijk is de installatie nu niet zo kostbaar meer, dus kun je de speciale verzekering beëindigen. Of je hebt het object waar de verzekering voor is afgesloten niet meer in je bezit.

Hoe ruim is je auto verzekerd?

Voor een nieuwe auto sluit je een WA casco (allrisk) autoverzekering af. Voor een oudere auto is deze ruime autoverzekering waarschijnlijk te duur. De premie voor deze verzekering wordt namelijk gebaseerd op de nieuwwaarde, maar bij schade krijg je meestal maximaal de dagwaarde uitgekeerd. Vanaf welke leeftijd van de auto je de dekking eigenlijk moet beperken, kun je overleggen met je adviseur.

Is de aangebouwde serre wel meeverzekerd?

Heb je in de afgelopen jaren verbouwd? Dit kan van invloed zijn op je verzekeringen. Je hebt bijvoorbeeld een serre aan laten bouwen. Hier moet de verzekeraar wel van op de hoogte zijn. Je moet voorkomen dat je er pas bij schade achter komt dat je te beperkt verzekerd bent.

Betaal de premie voor je verzekeringen per jaar

Over spaargeld krijg je geen of nauwelijks spaarrente. Door het jaarlijks betalen van je verzekeringen in plaats van maandelijks, kun je een korting krijgen op de premie. Op deze manier reken je in één keer met de verzekeraar af en je krijgt er vaak ook nog een korting voor. Dat levert meer op dan het sparen.

Laat je adviseur een vergelijking maken

Mogelijk is het slim om je huidige verzekeringen in te ruilen voor andere. Je adviseur kan de vergelijken voor je maken. Een lagere premie is wenselijk, maar het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit van de verzekeringen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-02-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.