Hoe mogen we je helpen?

Heb je in 2021 nog een reisverzekering nodig?

Of we in 2021 kunnen reizen is nog maar de vraag. Wat moet je in de tussentijd met je doorlopende reisverzekering doen?

Landen zijn al druk aan het vaccineren, maar in 2021 alweer vakantie vieren als in andere jaren gaat mogelijk niet lukken. Het reizen wordt misschien wel weer mogelijk, maar het coronavirus blijft nog van invloed op de vakantiebeleving. Het is niet ondenkbaar dat we de komende zomer toch weer kunnen reizen buiten de Nederlandse grenzen.

Of natuurlijk weer een nieuwe doorlopende reisverzekering afsluiten.​

 

Doorlopende reisverzekering beëindigen?

Als je nu al weet dat je dit jaar niet meer op vakantie gaat, kun je de doorlopende reisverzekering beëindigen. Maar besef goed dat de doorlopende reisverzekering ook dekking biedt bij een binnenlandse vakantie of als je een weekend naar België of Duitsland gaat zodra het weer kan. Na het opzeggen van de verzekering moet je namelijk een naar verhouding dure aflopende reisverzekering afsluiten per vakantie. Of natuurlijk weer een nieuwe doorlopende reisverzekering afsluiten.

De reisverzekering aanpassen

Mogelijk biedt jouw reisverzekering een wereldwijde dekking en is zelfs wintersport meeverzekerd. Bij vakanties binnen Europa heb je geen wereldwijde dekking nodig. Hetzelfde geldt voor de wintersportdekking als je niet op wintersport gaat. Door het aanpassen van de reisverzekering kun je besparen op de premie. Bekijk samen met je adviseur de reisverzekering en bepaal of de verzekering goed afgestemd is op wat je in 2021 aan vakanties verwacht.

Heb aandacht voor je reisverzekering als je op vakantie gaat

Het hebben van een doorlopende reisverzekering wil nog niet zeggen dat je geen aandacht hoeft te hebben voor de verzekering. Je gaat komende zomer bijvoorbeeld diepzeeduiken tijdens de vakantie. Hier moet de verzekering op worden aangepast. Dat geldt bijvoorbeeld ook bij paragliden, wakeboarden en hiking.

Maak een notitie voor in de koffer

Een handige tip van fanatieke vakantievierders is om in de koffer een lijst te leggen met spullen die je zeker niet moet vergeten. Iedere vakantie kun je het lijstje weer gebruiken en aanpassen. Zet op het lijstje ook het weer doornemen van de doorlopende reisverzekering. De verzekering moet namelijk wel aandacht hebben. Bijvoorbeeld als je in 2022 wel weer op wintersport gaat.

Pas op met het reizen naar een land met code oranje of rood

Ga je op vakantie naar een land waar code oranje of rood geldt? Houd er dan rekening mee dat je reisverzekering maar beperkt of zelfs helemaal geen dekking biedt. Hierdoor keren verzekeraars mogelijk niet uit als je hulp nodig hebt in het buitenland door het coronavirus. Je moet bijvoorbeeld langer op je reisbestemming blijven door een lockdown of een quarantaine. Houd hier dus rekening mee.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-01-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.